26. marca 2009

Medzinárodný projekt - Blíž k prírode, blíž k sobě

Vážení rodičia!

Naša MŠ je zapojená do medzinárodného projektu „Blíž k prírodě, blíž k sobé“, financovaný z fondov EÚ. Finančné prostriedky budú použité na rekonštrukciu školského dvora MŠ /preliezky, multifunkčné ihrisko,.../. Naším partnerom je osem materských škôlok z Českej republiky, z mesta Vsetín. Súčasťou projektu sú výmenné pobyty detí z MŠ Pruské – Vsetín.

Touto cestou vás prosíme o spoluprácu pri realizácií aktivít:

1. aktivita: 25. – 26.4.2009 /2 dni/ - Bielokarpatské komunitné plánovanie priestorov deťmi. Tieto dni nás navštívi 40 detí zo Vsetína. Cieľom tohto stretnutia je projektovanie školského dvora deťmi. Do projektu bude zapojených 40 detí z Čiech a 40 detí z našej škôlky. Nakoľko ide o prestížne podujatie, ktoré nielen zviditeľní našu MŠ, ale najmä bude prínosom pre samotné deti, predpokladáme zvýšený záujem o túto akciu. Deti strávia so svojimi českými rovesníkmi dva dni plné zaujímavých činností. Rodičov, ktorí nesúhlasia s tým, aby ich dieťa bolo zaradené do tohto projektu žiadame, aby na túto skutočnosť upozornili triednu pani učiteľku. Počas týchto 2 dní je zabezpečený bohatý program, strava a pedagogický dozor pre všetky deti.

O presnom programe a priebehu ďalších aktivít vás budeme informovať prostredníctvom www.skolickavudoli.blogspot.com a oznamom na nástenkách.

V budúcnosti bude potrebné, aby deti mali cestovné pasy.